13 Ocak 2014 Pazartesi

KOLAY YEMEKLER - SEBZELİ BULGUR PİLAVI


  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • 1 tutam tuz
  • 1 küp şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çiçekyağı
sunum için; nane ve/veya maydanoz

YAPILIŞI; Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz, kabak ve havucu da kibrit şeklinde yine ince ince doğradıktan sonra şeker, tuz, çiçekyağı ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak kavuruyoruz.5 dk kadar kavrulduktan sonra salçamızı da ekliyoruz. Havuç ve kabaklarımız yumuşadığı zaman bulguru ekliyoruz. Tüm harcı şöyle bir alt üst ettikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. 10 dk kadar dinlenmesini öneririm, daha sonra pilavınızı hafif hafif karıştırabilirsiniz. Servis ederken üzerine nane ve/veya maydanoz serpebilirsiniz, Afiyet olsun.

1 yorum:

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!