28 Ocak 2014 Salı

KOLAY YEMEKLER - PAZI SAPLI KABAK

MALZEMELER;

  • 1 orta boy soğan
  • 2 bağ pazının sapları
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 küp şeker
YAPILIŞI;

Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp ocağa alıyoruz, üzerine zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Bir taraftan pazı saplarını, kabağı ve havucu küçük küpler halinde doğruyoruz. 2 dk sonra havucu tencereye ekliyoruz, biraz yumuşayınca kabak ve pazı saplarını da ilave ediyoruz. Hafifçe karıştırdıktan sonra yemeğin yarısına kadar sıcak suyu ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 7-8 dakika da yemeğimiz pişiyor, çok güzel görünen ve sağlıklı bir yemek hazır, Afiyetle.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!