14 Ocak 2014 Salı

KOLAY YEMEKLER - ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA


  • 1/4 beyaz lahana (isteğe göre çoğaltılabilir)
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 küp şeker
YAPILIŞI; Bir tencereye ince kıyılmış soğan ve sarımsak koyup, üzerine tuz ve şeker ilave ediyoruz, ocağımızı yakıp kısık ateşte ara ara karıştırarak kavuruyoruz. 2 dk sonra havuç ve salçayı da ekliyoruz.
Havuçlarımız yumuşayınca ince ve uzun doğradığımız lahanayı ekliyoruz. hafifçe karıştırıp yarısına kadar sıcak su ekliyoruz ve kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Lahanamız hafifçe dişe gelecek kadar sert bırakılabilir. Servis ederken üzerine nane veya maydanoz serpebilirsiniz Afiyet olsun :)

Lahananın faydaları için bkz;lahananın faydaları google

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!