28 Ocak 2014 Salı

TOZ RENK BİBERİ

Yemeklerde salçanın mantığını hiç çözememişimdir. Kullananlara soruyorum, çoğunluk renk vermesi için kullanıyor, kimisi lezzet verir diyor, kimisi de salçasız yemek mi olur? diyor. Hepsine saygı duyarım ama ben salçanın yemeği ekşittiğini, tadının baskın salçaya dönmesine neden olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince yemekleri beyaz sulu yapıyorum ama insanlar bu duruma pek alışkın değil. Bu yüzden salça yerine renk biberi kullanıyorum. Adına aldanıp boya içerikli olduğunu sanmayın, çok güzel bir rengi var ve yemeğin rengini salça koymuş kadar kızartıyor. Benim gibi düşünenlere öneririm, aktarlarda bulabilirsiniz. Mutlu günler.

1 yorum:

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!