resme tıklayıp büyütebilirsiniz |
Geçen günlerde yine mutfakta hazırlık yapıyordum, her zamanki gibi hız önemli. Pancarlarımı düdüklü tencereme bir güzel dizdim, kapağını güzelce kapattım ve ocağa aldım. 3-4 dakika geçti geçmedi, gümmm! Düdüklü patladı hem de içinde olabilecek en kötü şeyle, pancarla! Önce ne olduğunu anlamakta güçlük çektim, sonra neye üzüleceğimi bilemedim; pancar sularının duvarları boyamasına mı, tencereye mi, zamanıma mı? Sonra kendime gelmeye başladım ve bir gülme aldı beni :) ...
Sanıldığı gibi bir patlama değilmiş aslında, yani evet başında olsaydım zarar görebilirdim ama hikayelerdeki gibi insan öldürecek kadar değildi. Tencere parçalara ayrılmıyor, sadece kapağı ve içindeki yemek etrafa saçılıyor. O telaşla fotoğraf çekmek geldi aklıma, biraz bulanık ama ortamı anlatmaya yeterli. Temizliği yarım saat sürdü, servisin söylediğine göre lastiği gevşediği için kapak tencereyi sıkı kapatmamış, size tavsiyem düdüklü tencerelerinizin sağlam görünmesine bakmadan ara sıra lastiğini kontrol edin. Mutlu günler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!