- 3 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet dereotu
- 3 adet kornişon turşu
- yarım havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım limon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 avuç nar
YAPILIŞI: Mercimeği tuzlu suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz, süzüp servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.Üzerine dereotu, sıçan dişi (çok küçük küp) doğranmış havuç ve turşu suyunu ekliyoruz. Başka bir kapta zeytinyağı, limon, köri, tuz, kıyılmış sarımsak ile bir sos hazırlıyoruz ve mercimeğin üzerine döküyoruz, en üste narlarımızı serpiştiriyoruz Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!