16 Ocak 2014 Perşembe

SAĞLIK - ET TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


  • Çözülmüş ürünleri tekrar dondurmamalıyız
  • Donmuş ürünleri dışarıda değil buzdolabında çözülmeye bırakmalıyız
  • Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kesinlikle tüketmeyiniz
  • Çiğ et ve et ürünleriyle temastan sonra başka gıdalara dokunmamalıyız
  • Parçalama ve pişirmeye hazırlama esnasında kullanılan bütün mutfak eşyalarının hijyenine dikkat etmeliyiz
  • Et ve et ürünlerinin özellikle ızgara yaparken yeterince pişirilmesine dikkat etmeliyiz
  • Çiğ et ürünlerini diğer gıdalarla temas ettirmemeliyiz

Gıda zehirlenmesi için bkz: google gıda zehirlenmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!