- 5 adet pancarın sapları
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 adet küp şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Soğan ve sarımsağı dilediğimiz büyüklükte doğrayıp tencereye alıyoruz.Kabak ve havucu küçük küpler halinde doğruyoruz, tencereye ilave ediyoruz.Üzerine zeytinyağı,tuz ve şekeri ilave edip ocağa alıyoruz.Harcımız kavrulurken bizde yıkanmış pancar saplarını ince ince doğruyoruz.Kabak ve havuçlu harcımız 5 dk. kavrulduktan sonra pancar saplarını ilave ediyoruz,üzerine yemeğin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.10 dk. kadar pişmesini bekliyoruz ve yemeğimiz hazır.
ÖNERİ 1: Üzerine sarımsaklı yoğurdun çok yakıştığını söylemeden edemeyeceğim.
ÖNERİ 2 : Dilerseniz üzerine yumurta da kırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pancarın faydaları için bkz: google pancarın faydaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!