- Bir gün önceden fasulyemizi yarı süt, yarı su ile ıslatıyoruz,
- Üzerine bir yemek kaşığı tuz ekliyoruz,
- 1 gece suda bekliyor,
- Ertesi gün fasulyemizi suyuyla birlikte tencereye alıyoruz ve haşlamaya başlıyoruz,
- Ara ara kontrol ederek köpüklerini topluyoruz,
- Suyumuz kaynamaya başladığı zaman son köpüğü topluyoruz ve ocaktan alıp kapağı kapalı biçimde yarım saat kendi suyuyla dinlendiriyoruz,
- Daha sonra süzüyoruz ve fasulyemiz yemek yapılmaya hazır halde,
- Bu aşamada fasulyemiz tam kıvamında bir sertlikte oluyor
- Tenceremizde 1 adet soğan, 1 adet domates rendesi ve 2 yemek kaşığı domates salçasını kavurup kuru fasulyemizi üzerine alıyoruz,
- Rahat rahat 10 dakika da böyle pişirebilirsiniz, erime ve dağılma olmuyor
Tane tane ve yumuşak kıvamlı fasulyemiz hakkıyla yemeye hazır, afiyet olsun.
Çok çarpıci bilgiler tesekkurler...
YanıtlaSilİşinize yarıyorsa ne mutlu bana... ben teşekkür ederim.
YanıtlaSilteşekkürler ... gerçekten ufacık bilgiler çok kolaylıklar sağlıyor..
YanıtlaSil