- Yarım paket makarna
- 3 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı turşu suyu
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı (kapya) biber
- 1 demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI: Haşlanıp, sıvı yağ ile yağlanmış makarnamızı bir kaba alıyoruz, üzerine ince ince doğranmış kornişon turşu, turşu suyu, ince kıyılmış ya da rendelenmiş havuç, çok ince halkalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızı biber, yarım demet kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz ve yoğurdu ekliyoruz. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz. Makarnamızı servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerinde kalan maydanozu serpiyoruz. Dilerseniz üzerine pul biberli tereyağı eritip süsleyebilirsiniz Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!