MALZEMELER;
- 1 kg yer elması
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı çiçekyağı
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
YAPILIŞI: Önce yer elmalarını soyuyoruz,eğer hemen pişirmeyecekseniz soyduktan sonra suyun içinde bekletebilirsiniz.Rastgele doğruyoruz,hiç düzgün olsun diye uğraşmayın olmuyor:)Soğan ve havucumuzu doğrayıp tencereye alıyoruz.Üzerine çiçek ve zeytinyağımızı ekliyoruz ocağa koyuyoruz.Kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz,az sonra tuzu ilave ediyoruz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.Son olarak yer elmasını üzerine de toz zerdeçalı ilave edip kaşıkla bir alt üst yapıyoruz,yarısına kadar su koyup kapağını kapatıyoruz.Çatal yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Zerdeçalın verdiği renk ile yer elmalarımız çok daha canlı ve renkli görünüyor.Dilerseniz üstünü dereotu ile süsleyebilirsiniz.Bu kadar kolay,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!