- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 avuç haşlanmış nohut
- 10 adet ıspanak kökü
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam tuz
- 1 küp şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Tenceremizi ocağa alıyoruz, önce zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavuruyoruz, yaklaşık 5 dk sonra üzerine tuz, şeker, kibrit gibi ince ince doğranmış havuç ve kabakları ekliyoruz. Ara ara karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Havuçlarımız biraz yumuşadıktan sonra ıspanak köklerini ekliyoruz, köklerimiz de yumuşadıktan sonra nohutları ilave ediyoruz. 1 çay bardağı sıcak suyu tencereye döküp kapağını kapatıyoruz. Sadece 5dk daha pişirdikten sonra servis tabağımıza alıp afiyetle yiyebiliriz :)
SÜPER LEZZETLİ BİR YEMEK..ISPANAĞIN KÖK KISIMLARINDAN YAPILDIĞI İÇİN LEZZETİ Bİ BAŞKA OLUYO
YanıtlaSilÜstelik çok sağlıklı ve besin yönünden zengin bir yemek,afiyet olsun tekrar.
YanıtlaSil