- 2 bağ pazı
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 küp şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Soğanımızı, sarımsağı ve havucu dilediğimiz büyüklükte doğruyoruz ve tencereye alıyoruz, üzerine zeytinyağı,tuz ve şekeri ilave edip ocağa alıyoruz.Harcımız kavrulurken bizde yıkanmış pazılarımızı 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.Ben saplarını da doğruyorum daha güzel görüntü oluyor isterseniz sadece yaprak kısımlarını da kullanabilirsiniz.Havuçlarımız yumuşayınca pazılarımızı yavaş yavaş ekliyoruz.Biraz ölmesini ve sönmesini bekledikten sonra hafif hafif karıştırıyoruz,en son üzerine 1/2 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 7-8 dk. sonra yemeğimiz pişiyor.Yoğurt ile servis edilmesini öneririm.Afiyet olsun.
Pazının faydaları için bkz:
pazının faydaları google
çalışan kadınlar için ideal hazırlaması kolay,lezzeti yerinde...
YanıtlaSil