- 1 orta boy soğan
- 2 bağ pazının sapları
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 küp şeker
YAPILIŞI;
Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp ocağa alıyoruz, üzerine zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Bir taraftan pazı saplarını, kabağı ve havucu küçük küpler halinde doğruyoruz. 2 dk sonra havucu tencereye ekliyoruz, biraz yumuşayınca kabak ve pazı saplarını da ilave ediyoruz. Hafifçe karıştırdıktan sonra yemeğin yarısına kadar sıcak suyu ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 7-8 dakika da yemeğimiz pişiyor, çok güzel görünen ve sağlıklı bir yemek hazır, Afiyetle.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!