Yemek Tarifleri

  • SEBZELİ BULGUR PİLAVI

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • 1 tutam tuz
  • 1 küp şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çiçekyağı
sunum için; nane ve/veya maydanoz

YAPILIŞI; Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz, kabak ve havucu da kibrit şeklinde yine ince ince doğradıktan sonra şeker, tuz, çiçekyağı ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak kavuruyoruz.5 dk kadar kavrulduktan sonra salçamızı da ekliyoruz. Havuç ve kabaklarımız yumuşadığı zaman bulguru ekliyoruz. Tüm harcı şöyle bir alt üst ettikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. 10 dk kadar dinlenmesini öneririm, daha sonra pilavınızı hafif hafif karıştırabilirsiniz. Servis ederken üzerine nane ve/veya maydanoz serpebilirsiniz, Afiyet olsun.

  • MAKARNA SALATASI

  • Yarım paket makarna
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı turşu suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı (kapya) biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI: Haşlanıp, sıvı yağ ile yağlanmış makarnamızı bir kaba alıyoruz, üzerine ince ince doğranmış kornişon turşu, turşu suyu, ince kıyılmış ya da rendelenmiş havuç, çok ince halkalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızı biber, yarım demet kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz ve yoğurdu ekliyoruz. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz. Makarnamızı servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerinde kalan maydanozu serpiyoruz. Dilerseniz üzerine pul biberli tereyağı eritip süsleyebilirsiniz Afiyet olsun :)


  • ZEYTİNYAĞLI PAZI

  • 2 bağ pazı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz 
  • 1 küp şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Soğanımızı, sarımsağı ve havucu dilediğimiz büyüklükte doğruyoruz ve tencereye alıyoruz, üzerine zeytinyağı,tuz ve şekeri ilave edip ocağa alıyoruz.Harcımız kavrulurken bizde yıkanmış pazılarımızı 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.Ben saplarını da doğruyorum daha güzel görüntü oluyor isterseniz sadece yaprak kısımlarını da kullanabilirsiniz.Havuçlarımız yumuşayınca pazılarımızı yavaş yavaş ekliyoruz.Biraz ölmesini ve sönmesini bekledikten sonra hafif hafif karıştırıyoruz,en son üzerine 1/2 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 7-8 dk. sonra yemeğimiz pişiyor.Yoğurt ile servis edilmesini öneririm.Afiyet olsun.

  • KABAKLI PANCAR SAPI KAVURMA

  • 5 adet pancarın sapları
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet sarımsak 
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI: Soğan ve sarımsağı dilediğimiz büyüklükte doğrayıp tencereye alıyoruz.Kabak ve havucu küçük küpler halinde doğruyoruz, tencereye ilave ediyoruz.Üzerine zeytinyağı,tuz ve şekeri ilave edip ocağa alıyoruz.Harcımız kavrulurken bizde yıkanmış  pancar saplarını ince ince doğruyoruz.Kabak ve havuçlu harcımız 5 dk. kavrulduktan sonra pancar saplarını ilave ediyoruz,üzerine yemeğin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.10 dk. kadar pişmesini bekliyoruz ve yemeğimiz hazır.
ÖNERİ 1: Üzerine sarımsaklı yoğurdun çok yakıştığını söylemeden edemeyeceğim.
ÖNERİ 2 : Dilerseniz üzerine yumurta da kırabilirsiniz. Afiyet olsun.

  • ZENCEFİLLİ YER ELMASI







MALZEMELER;


  • 1 kg yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı çiçekyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil


YAPILIŞI: Önce yer elmalarını soyuyoruz,eğer hemen pişirmeyecekseniz soyduktan sonra suyun içinde bekletebilirsiniz.Rastgele doğruyoruz,hiç düzgün olsun diye uğraşmayın olmuyor:)Soğan ve havucumuzu doğrayıp tencereye alıyoruz.Üzerine çiçek ve zeytinyağımızı ekliyoruz ocağa koyuyoruz.Kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz,az sonra tuzu ilave ediyoruz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.Son olarak yer elmasını üzerine de toz zencefili ilave edip kaşıkla bir alt üst yapıyoruz,yarısına kadar su koyup kapağını kapatıyoruz.Çatal yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Zencefilin verdiği renk ile yer elmalarımız çok daha canlı ve renkli görünüyor.Dilerseniz üstünü dereotu ile süsleyebilirsiniz.Bu kadar kolay,afiyet olsun. 




  • PIRASA SALATASI



Sizde pırasanın soğanımsı tadını sevmeyenlerdenseniz bu tarif hem leziz hem sağlıklı, üstelik hiç yemek yapmayı bilmeyen biri için bile oldukça basit.

MALZEMELER;

-5 adet pırasa
-1 adet havuç
-1 çorba kaşığı çiçek yağı
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber
-yarım limon

Yapılışı: Pırasaları ve havucu bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.Tencereye alın(düdüklü tencere kullanıyorsanız yemeğimiz 5 dk.da hazır hale geliyor,yoksa mutlaka bir tane edinin pratikliği ve zaman tasarrufu için bana teşekkür edeceksiniz.)Üzerine çiçek ve zeytin yağını,tuzu,karabiberi ilave edin.En son olarak pırasanın üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin ve kapağını kapatıp ocağa alın. Zorlanmadan çatal batacak kadar pişirin. İşte yemeğimiz hazır. Borcama alın ve yemeğimiz henüz sıcakken yarım limonu üzerine sıkın. Hafif sulu kalmasında bir sakınca yok. Çocuklar üzerinde de denenmeli bence:) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne düşünüyorsun? Hemen yorum yap!